Notícies

Lloret de Mar, seu del Congrés de la Gent Gran

Tornar

24/10/2012

Si el cap de setmana passat Lloret de Mar va ser la seu de les Primeres Jornades Tècniques Nacionals de Bombers d’Empresa, aquesta setmana ja s’està preparant per acollir el Congrés de la Gent Gran, que tindrà lloc el proper divendres 26 d’octubre a l’auditori del Palau de Congressos Olympic i que comptarà amb la participació aproximada d’un centenar de persones provinents dels casals de la gent gran i llars de jubilats de les comarques gironines.
Des del Lloret Convention Bureau, entitat público-privada per la promoció de Lloret com a destinació pel turisme de reunions i esdeveniments, s’ha ofert suport i assessorament logístic.
El conjunt de les comarques gironines, segons dades IDESCAT 2010, compta amb 734.465 habitants, dels quals 113.787 persones són majors de 65 anys; és a dir, un 15,49% de la població gironina és gran.
El Congrés de la Gent Gran, organitzat per la Fundació Campus Arnau d’Escala, amb la col•laboració del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Comarca de la Selva, el Consell Comarcal de la Selva i el suport de l’Ajuntament de Lloret, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” vol posar sobre la taula els plantejaments i inquietuds de la gent gran d’aquestes comarques gironines per tal que puguin parlar amb veu pròpia davant els responsables de les polítiques que els afecten i determinen la seva qualitat de vida. En aquest sentit s’ha dut a terme un procés participatiu a través de les diferents juntes directives dels casals i llars de gent gran de la comarca a fi d’escollir la temàtica de les ponències d’acord amb els interessos dels futurs participants. “Les funcions socials dels casals de la gent gran” i “Noves perspectives de l’envelliment” han estat les temàtiques escollides per centrar aquest congrés.
Aquest Congrés de la Gent Gran 2012 s’emmarca en l’any europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, declarat el 6 de setembre del 2009, i que insta a promoure i impulsar, des de tots els estaments i àmbits de la societat, el principi d’envelliment actiu.
Des del Lloret Convention Bureau, entitat encarregada de la promoció del turisme de reunions a Lloret de Mar, s’ha ofert suport logístic al programa social d’aquesta acció. El Congrés Internacional de Parcs d’Aventura, del 29 i 30 de novembre, és la propera cita al calendari d’aquest organisme.